Contact

Gilles Simoens

Zangers

Gilles werd geboren op 11 januari 2001 in het universitair Ziekenhuis te Gent. Hij is het enige kind van Peter Simoens, schepen van Oudenaarde en Vera De Merlier, ondervoorzitter-provincieraadslid van de provincie Oost-Vlaanderen.
Van bij zijn geboorte woont hij te Oudenaarde, en dit in het idyllisch dorpje Volkegem. Zijn peter is Jozef Browaeys, 50 jaar burgemeester van Horebeke in 2015.

Vanaf zijn 8e levensjaar echter is hij begonnen aan de Academie voor Woord en Muziek Oudenaarde, Afdeling Mater voor zijn lagere graad.
Het eerste jaar van de lagere graad volgde hij er enkel notenleer, en vanaf het tweede jaar leerde hij gedurende 6 jaar als instrument accordeon met als lesgever Stijn Bettens.
Vanaf het eerste jaar middelbare graad volgde hij ook "koorlessen", en sedert september 2014 "individuele zanglessen" onder leiding van Mariëlle Creemers, coloratuursopraan. Op heden heeft hij er de middelbare graad afgewerkt..
In april 2014 had Gilles zijn eerste openbaar muzikaal optreden in de cultuurtempel "De Woeker" te Oudenaarde, alwaar hij de hoofdrol van John Travolta speelde in de musical "Grease", samen met Lotte Mijle, alias Olivia Newton John.

Sinds begin mei 2016 leert hij ook zangoefentechnieken bij zijn stemcoach Wilfried Van Beveren.

Vanaf oktober 2016 volgt Gilles ook gitaarles bij Patrick Van Daele.

Vanaf februari 2017 volgt hij ook pianolessen (boogie-woogie) bij Filiep Ketels.

In 2013 stelde Gilles een schriftelijke vraag aan alle ministers, partijvoorzitters en verschillende parlementairen m.b.t. de opkomstplicht bij verkiezingen in België. Hij vroeg hen waarom het niet mogelijk was om een "opkomstrecht" in te voeren, en dit vanaf 16 jaar (i.p.v. nu vanaf 18 jaar). Hierdoor werd hij opgemerkt door diverse lokale en nationale media-kanalen. Zo onder meer werd hij gevraagd om deze vraag te stellen in het radio-programma "De Zoete Inval" van Luc Appermont.
Ook volgde een cameraploeg van de VRT Gilles een ganse dag voor het programma "Iedereen beroemd" (intussen reeds meer dan 41.000 keer bekeken). Vele positieve reacties volgden hierop.
Daarna zijn reeds heel wat studenten langsgekomen voor het maken van een eigen reportage als schoolopdracht. Op YouTube plaatste hij ook reeds heel wat filmpjes waarin hij diverse liedjes zingt. Zo is het lied 'Sweet Caroline' intussen reeds meer dan 25.000 keer bekeken.

Nadat hij zijn eerste single 'Meisje van de Markt' reeds mocht voorstellen bij Radio Brouwer te Oudenaarde, bij Radio Media te Kluisbergen en bij Radio Delta te Geraardsbergen, heeft hij op 11 juli 2016 zijn debuutoptreden gedaan voor de opnames van Men-TV te Lebbeke, alwaar hij zijn derde single 'Wat een nacht' heeft gezongen.

Op 26 augustus 2016 mocht Gilles zijn nieuwste single "Wat een Nacht" voorstellen op radio De Beiaard te Dendermonde

Op 17 juli 2016 heeft hij voor het eerst deelgenomen aan de Vrolijke Vriendenbus van Familyradio te Pittem, alsook op 26 juli 2016 voor diezelfde Vrolijke Vriendenbus te Middelkerke.

Momenteel is Gilles bezig met een toer doorheen heel Vlaanderen ter promotie van zijn nieuwe single 'Hé Lekker Ding'. Zo stelde hij onlangs zijn single voor bij Radio Brouwer (Oudenaarde), Radio Media (Avelgem), Radio Gaveromroep (Deerlijk) en Familyradio (Vlaanderen)

Genre: 
Nederlandstalig "Rock 'n roll".
Mogelijke formules: 

Live on tape 30 min : Op aanvraag

Contact