Contact

Luv

Internationaal '90

Luv’ is een Nederlandse meidenpopband uit de jaren zeventig en tachtig, die vooral vrolijke discodeuntjes op het repertoire had staan.De band wordt in 1976 opgericht door de producer Hans van Hemert. De eerste nummer 1-hit van de dames wordt ”You’re the greatest lover”, gevolgd door een tweede: ”Trojan horse”. In 1979 ontvangen zij de Conamus Exportprijs. Hierna volgen nog een aantal grote hits tot begin jaren tachtig

Ook in het buitenland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Frankrijk, blijkt hun muziek aan te slaan. Jonathan King neemt een coverversie op van ”You’re the greatest lover”. Wanneer ze enkele nummers van hun derde album ook in het Spaans inzingen, weten ze hits te behalen in Spaanstalige landen.

Patty Brard verlaat Luv’ in 1980. Haar plaats wordt ingenomen door Ria Thielsch. De eerste single in de nieuwe samenstelling ”My Number One” haalt de top vijf. Ook produceert de nieuwe bezetting een vierde album, wat uiteindelijk hun voorlopig laatste blijkt te zijn. De groep wordt in het voorjaar van 1981 definitief ontbonden. In 1988 komt Luv’ in de originele bezetting nog eenmaal terug op televisie voor een optreden in een actieprogramma van Mies Bouwman. Ze brengen “You’re the greatest lover” ten gehore. De reacties zijn overweldigend.

In 2005 kwam de groep in de originele bezetting nog een keer bij elkaar, voor een optreden tijdens het 40-jarig jubileum van Hans van Hemert. In mei 2006 is ‘Luv’ een van de ‘super surprise acts’ bij drie optredens van de Toppers: Gerard Joling, René Froger en Gordon in de Amsterdam ArenA. Dit werd allemaal gevolgd met een camera en later uitgezonden bij het RTL 5-programma Back In Luv. Luv’ is nog steeds populair en het originele trio treedt met regelmaat op in het land. In 2012 besloten Marga, José en Patty een punt achter Luv’ te zetten.

Anno 2016 maakt Luv’ bekend opnieuw te gaan optreden in de oude formatie, maar Patty Brard wordt vervangen door Ria Tielsch die in 1980 ook al deel uit maakte van de groep.

Genre: 
Meertalige pop
Mogelijke formules: 

Live on tape 30 min: op aanvraag

Andere mogelijkheden op aanvraag                   

    Prijzen zijn louter informatief en onder voorbehoud. Alle prijzen zijn steeds excl btw.

Contact