Contact

MICHA MARAH

Senioren shows

Een majorettenhoed, slanke, lange benen en gladde laarzen, een ietwat kinderlijke doch energieke verschijnen, zo brak destijds Micha Marah vrij verrassend uit de onbekendheid met haar legendarisch geworden ‘Tamboerke’.  Het was de tijd (1971) dat een teevee-show als ‘Cansonissima’ op de BRT een aantal namen in een minimum van tijd naar de top der populariteit kon toveren. Je weet wel : De grote ontdekking, De stille droom van zoveel jaloerse tieners. Maar hoeveel van die bewuste namen nu nog tot de top behoren is natuurlijk zeer de vraag.

En dan doet het je wat, als je bedenkt dat het onschuldige meisje van toen (in die tijd zelf nog een jolige tiener) al die bewogen jaren heeft overleefd met een persoonlijkheid die zowel het succes als de kritiek kan relativeren. Want Micha Marah blijkt na al die tijd wel duidelijk méér in haar petto te hebben dan haar bescheiden ‘Tamboerke’ liet geloven.

Vanaf 1972 nam ze deel aan enkele buitenlandse festivals. Herhaaldelijk bracht ze een overwinningspalm mee naar huis. Na haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 1979 besloot ze hiermee te kappen en zich vooral te concentreren op Vlaanderen en Nederland.

In de jaren ’80 had ze een wekelijks radioprogramma via de BRT, achtereenvolgens Piekuur – Meer Muziek – Hadiemicha. Ook teevee ontdekte haar als een spirituele presentatrice ; Denken en doen – Stad Op Stelten zijn hiervan het goede voorbeeld.

Van januari ’93 tot december ’98 presenteerde ze wekelijks op maandagochtend het radioprogramma Kwistig met muziek. En zo’n 7 jaar lang werd haar kennis van de muziek zeer gewaardeerd als jurylid van het populaire televisieprogramma bij VTM: De Soundmixshow.

Ze heeft haar eigen management, platenfirma en bookingskantoor Benelux Theater, waar zij vooral een platform biedt voor jong talent.

Kortom Micha Marah lééft ! En zij heeft zich ontpopt tot een professionele dame die haar vak kent in alle facetten en ongetwijfeld in de toekomst de vruchten van deze ervaring zal plukken.
Sinds de komst van het commerciële teeveestation VTM, is zij één van de weinige oude rotten in het vak die heeft weten stand te houden tussen de opkomende jonge garde. En op een luchtige, humoristische manier werpt ze zich in de strijd om haar plaatsje te handhaven.

In ’93 en ’94 besloot ze muzikaal een andere koers te varen. Ze dook onder in de muzikale traditie van Ierland waar zij een aantal muzikale pareltjes ontdekte en die ze in een nieuw en modern jasje stak.

Een full CD ‘Mijn nieuwe bestaan’ werd opgenomen en gereleased einde ’94. Zij vormde een band en is nu een regelmatige gast in het festival- en Culturele Centra-circuit. Het bewijs dat deze mystieke muziek ook live kan gebracht worden. Verrassend en uniek kan je deze concerten wel noemen.

Begin oktober 1995 verscheen er een gloednieuw album ‘No way back’. Inderdaad je leest het goed: Micha goes English.

Terwijl er ijverig aan een opvolger werd gewerkt verschenen er ondertussen twee singles in duo met Margriet Hermans ‘Only a woman’s heart’ en met de Ier Sonny Condell ‘Down in the city’.
Haar volgende album ‘Voyage’ verscheen begin mei 1998. Dit album zet de ingeslagen weg voort, maar met veel meer de nadruk op live werk en gespeeld door een keur aan klasse-muzikanten.
In 2000 verschijnt er dan de registratie van de succesnummers die de groep de afgelopen 3 jaren in de live-set ten gehore brachten. ‘Moving on’. Voor de eerste keer een album gemaakt in samenwerking met haar groep.

Het is voor een organisator, vooral budgettair, niet altijd mogelijk om een negen-koppige groep te programmeren. Bovendien wilde Micha graag terug naar de akoestische roots van de Ierse folkmuziek. Begin 2002 vormde ze een kleinere formatie met top muzikanten als Philippe Masure, Aidan Burke en Fons Van Haemel. Tezamen met hen was ze tijdens de afgelopen jaren vooral tijdens de zomermaanden op een aantal festivals te horen- en te zien o.a. op het Labadoux folkfestival.

Micha is al haar hele leven een grote soul liefhebber en in 2006 begon ze samen met collega’s Sandra Kim en Alana Dante aan een nieuw project The SoulDivaZ. Een wervelende show met uitsluitend soulmuziek. De talentvolle 8-koppige formatie ‘MG Band’ werd gevraagd om dit project muzikaal te begeleiden met als hoogtepunt het optreden als afsluiter op de Korenmarkt tijdens de Gentse Feesten. Er werd een single uitgebracht met ‘Dancing in the street’ en ‘It takes two’ ter promotie van het project. Ondertussen is Alana Dante vervangen door de opvallende Afi die met haar ‘zwarte naturel’ een aanwinst is binnen de groep. De aftrap werd gegeven in maart 2007 tijdens de prestigieuze ‘Nacht van Exclusief’ in het casino van Knokke. Er werd meteen ook een nieuwe single opgenomen. DJ Wout (van Sylver) maakte een knappe mix van 3 nummers van Sister Sledge; ‘Lost in music, He’s the greatest dancer, We are family’.

De platenfirma Universal heeft in de reeks ‘Goud Van Hier’ een verzamelaar op de markt gebracht (juli 2010). Naast haar muzikale carrière heeft ze met haar managent-boekings agentschap Benelux Theater en platenfirma Centropa het nodige platform geboden aan jonge artiesten. Sinds een paar jaar heeft ze zich teruggetrokken en heeft ze (eindelijk) de draad van zingen en optreden weer opgenomen.

Naast haar solo optredens heeft ze momenteel met Connie Neefs het programma ‘Lang zullen we leven’ waarin ze samen terugblikken op al het mooie en interessante in een mensenleven.

Naast haar solo optredens heeft ze momenteel met Connie Neefs het programma ‘Lang zullen we leven’ waarin ze samen terugblikken op al het mooie en interessante in een mensenleven.

Deze samenwerking resulteert nu in een gezamenlijk single CD: ‘Supermedicijn’ dat einde januari 2016 uitkomt, een nummer voor hen geschreven door Bart Herman en binnenkort te downloaden via iTunes.

De afgelopen Jaren heeft het Nederlandstalige lied weer een ongekende populariteit bereikt, en ook Micha Marah doet weer mee. Zij scoort opnieuw met haar Nederlandstalige optredens, is niet van plan om ermee op te houden en ze zit boordevol plannen voor de toekomst!

Genre: 
Nederlandstalig populair
Mogelijke formules: 

Op aanvraag

 

Prijzen zijn louter informatief en onder voorbehoud. Alle prijzen zijn steeds excl btw. Actuele gage steeds op aanvraag.

 

Contact