Showfact TOP 50

Showfact TOP 50
Showfact TOP 50

J'aime la vie

Sandra Caldarone is geboren in Montegnée op 15 oktober 1972.

Op 3 mei 1986, wint Sandra het "Eurovisie Songfestival" in Bergen (Noorwegen) voor België met "J'aime la vie". Ze is de jongste winnares ooit en was toen 13 en een half jaar oud.

In enkele weken haalt "J'aime la vie" dubbel platina. In België werden er meer dan 350.000 singels verkocht en wereldwijd 1.400.000. J'aime la vie staat meerdere weken op nr. 1 in de Belgische TOP 50.

 

Hetzelfde jaar neemt ze deel aan het internationale festival van Yamaha in Tokyo. Sandra eindigt op de 4e plaats, samen met Eros Ramazzotti, daarna vertrekt ze op een tournee door gans Japan.

Enkele maanden later zingt ze de generiek van de tekenfilm "Il était une fois la vie" gecomponeerd door Michel Legrand. Vervolgens heeft Sandra verschillende singles, albums opgenomen, gouden platen behaald en talrijke televisieoptredens verzorgd in landen zoals Nederland, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, Zwitserland, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Finland, Turkije, Roemenië, Israël, Japan en de Verenigde Staten.

In 1990, zingt Sandra het liedje "J'aime mon pays - Ik hou van mijn land" in duet met Luc Steeno, ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Koning Boudewijn en zijn 40 jaar Koningschap.

In de maand juni van hetzelfde jaar, co-presenteert ze het muziekprogramma "10 qu'on aime" op RTL-TVI en zetelt in de jury van het programma "Pour la Gloire" op de RTBF. Samen met Helmut Lotti en Paul Michiels, neemt Sandra in 1997 het liedje "Song for Kosovo" in drie talen op voor de slachtoffers van de oorlog.

 

In Antwerpen speelt Sandra meerdere maanden en met veel succes de rol van Eponine in de musical "Les Misérables" van Victor Hugo, een productie van Music Hall

Dankzij haar liefde voor de musicals krijgt Sandra de rol van soliste aangeboden in de productie "Musicals From The Heart 1 & 2", samen met Chris Van Tongelen en Jan Schepens. Deze spectaculaire show is een soort van "best of" van de mooiste musical liedjes (Cats, Grease, Saturday Night Fever, Fame, Les Misérables, ...). "Musicals From The Heart" loopt in 2000 en in 2001 gedurende meerdere maanden in Vlaanderen en Nederland.

Ter gelegenheid van de 10e verjaardag van de troonsbestijging van Koning Albert II, zingt Sandra samen met tal van andere Belgische artiesten een lied om Vlamingen en Walen dichter bij elkaar te brengen.

In 2005 zingt Sandra "No, n'ho l'eta" op het grote gala ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het "Eurovisie Songfestival" in Kopenhagen (Denemarken). Samen met Micha Marah en Afi lanceert Sandra in 2006 "The SouldivaZ" en zingen ze grootste soul hits. In 2008 nodigen "les Gauff" Sandra uit op de Francofolies van Spa om samen de superhit "Highway to hell" te zingen.

In 2010 begint de artieste die België vandaag beschouwt als een legend aan een nieuwe uitdaging : ze brengt een album uit waaraan grote namen uit de Belgische muziekwereld zoals Salvatore Adamo, Dani Klein, Piet Goddaer, David Bartholomé, Anthony Sinatra en Jacques Duval hun medewerking verleenden. Haar nieuwe album « Make up » wordt heel positief onthaald door de pers en het publiek. Op 3 mei 2011 geeft Sandra een concert in de Botanique en ook hiervoor krijgt ze heel wat lof van de pers.

Hiermee toont Sandra nogmaals aan dat ze een grote zangeres is en dat ze verrassend uit de hoek kan komen met nummers die we van haar niet gewend zijn.

In 2020 wint deze topzangeres " DE KONINGIN " THE MASKED SINGER ... Een nieuwe start. Meteen raak!!!

Genre : Nederlandstalig  Pop / Rock 
Mogelijke formules:

Live: 5950,00 €
Andere mogelijkheden: optioneel uitbreiding met blazers, grote settings. Festivals  
 
Prijzen zijn louter informatief en onder voorbehoud. Alle prijzen zijn steeds excl btw. Actuele gage steeds op aanvraag.

CONTACT

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.